Logo Image

Alle zenheid op een stokje!

01.06.2020

Er gebeurt vanalles. Daar. Buiten. Schone en minder schone zaken. Acties vanuit angst en antwoorden vanuit liefde.

Er gebeurt ook vanalles. Hier. Binnen. Moois en minder moois. Soms nog vanuit angst of tekort, maar meer en meer vanuit vertrouwen en overvloed.

Net in de periode dat we stilaan weer meer naar buiten mogen, ging ik écht naar binnen.

 

Ik ben zo onder de indruk. Hoe boeiend ‘t leven — mijn leven voor mij en wellicht jouw leven voor jou, en ons leven voor ons — wel is… Ik kan daar echt van staan kijken. Ziet dat af, denk ik dan. Magisch voelt het!

Het ene moment lijkt alles nog zo complex en ingewikkeld, voelt het lastig, zit je in twijfel gewikkeld… En dan is daar opeens het befaamde aha-moment (soms probeer ik het te bereiken door een beginners-meditatie-poging, maar nope, zo blijkt het niet te werken… ah nee natuurlijk niet: mediteren gaat net over die focus op en gehechtheid aan het resultaat loslaten; dit terzijde). Maar dus, dat aha-moment. Er zijn enkele bezigheden, plekken, momenten waarop ze zich precies al wat vaker voordoen.

 

Op mijn toilet: ik zit er heus nooit lang op, ben vaak alweer buiten nog voor ik m’n broek goed en wel weer aan heb, maarrr… het zijn wel bijzondere momentjes van breinpauze, even ontkoppelen van waar ik mee bezig was, fysiek loslaten (dat ook ja) en enkele van m’n reminders lezen die daar staan. Een momentje van inchecken / intunen op mezelf dus. Krachtig is dat.

 

Als ik iets luidop uitspreek. Dat kan in een gesprek zijn of door een audiobericht in te spreken. Ineens is het daar dan: dat gevoel, die krop in m’n keel. Heel soms — als ik het voor mezelf nog wil ontkennen — dan duw ik het gevoel nog even wat weg. Maar het blijft terugkomen. En de persoon aan de andere kant van het verhaal heeft het veelal al gevoeld, gehoord, gezien. Dat terugkrijgen, is een dubbele bevestiging: hier raakte ik aan iets essentieels.

 

Op een veilige plek waar al veel ‘ge-processed’ is, zoals bij Barbele in Mens Sana. Daar een dag mogen zijn, helemaal ontspannen in de warmte en de nodige afkoeling nabij… het bracht me in een schrijven. De helderheid en de inzichten kwam zo binnen gestroomd. Ook de dagen nadien. 

Mens Sana – ruimte voor reflectie 😉

 

Dat brengt me bij een vierde vruchtbare aha-plek: mijn bujo* Ik stel vast dat dagen / periodes waarin ik ‘m er dagelijks bijhaal, mijn focus en connectie met mezelf vele malen sterker zijn dan als ik ‘m links laat liggen. Het is een beetje m’n zelfgeschreven heilig geschrift. (*een bujo of bullet journal, dat is eenvoudigweg een boekske zonder lijntjes maar met stippen dat je zelf naar behoefte invult. Nu eens als dagboek; dan weer als agenda / planner / to do list; als neerslag van interessante zinnen uit podcasts, video’s en online opleidingen; of om de kern van een gesprek in te capteren; een tekeningske hier en daar zo je wil, maar niets hoeft. Het boek van Ryder Carroll voelde een beetje als thuiskomen bij mezelf). 

Kastenschappen vol schrijfsels: volgeschreven boekjes van de voorbije jaren, … Natuurlijk ook een voorraad nieuwe boekjes voor op ‘t juiste moment en m’n bujo’s!

 

Benieuwd wat jouw leven jou brengt. Waar, op welke momenten, in welke omstandigheden… Als je wil, als je het voelt, mag je het gerust delen. We kunnen dat vuur en die inspiratie en dat contact met onszelf en dan ook met de ander maar aanwakkeren!

Zo, op een meer ingetuned leven. En op die aha-momentjes die leven weer een pak simpeler maken.

 

Liefs, Naomi

 

btw: de grijze kat op het stokje, is een ode aan de kat van Annick. Ze stuurde ons deze zalige foto toe. Ja, katten weten meestal het beste plekje in huis uit te kiezen 😉

 

Schone vooruitzichten om je leven wat meer van binnenuit te ondernemen:

Webinar Onderneem je leven | Maak het Universum jouw vennoot | 12 juni 2020 om 10u | 90 minuten | gratis maar registreren is noodzakelijk

Luchtroute Onderneem je leven | start met de Succesvolle samenkomst op 5 juli om 9u en wordt gevolgd door een week op de Villa Creato Heuvel te Apricale, Noord-Italië van 26 juli t.e.m. 1 augustus | Grote interesse, contacteer ons persoonlijk via connect@compagnonderoute.be

Jaartraject voor jouw gezonde bedrijvigheid | start op vrijdag 2 oktober 2020 | Inschrijven kan voor de 3 instapmomenten/jaar

INSIDE-OUT Lab | Jouw onderneming van BuitensteBinnen naar BinnensteBuiten | 24 november 2020, 15u30 – 20u | Tickets verkrijgbaar aan €90,- (1+1 ticket)

en natuurlijk ondersteunen ook de talrijke REMINDERS in onze laadzone jouw aha-momentjes, telkens opnieuw.

ps: héél binnenkort lanceren we onze 90 onder-weg-wijzers om jouw leven BinnensteBuiten te leven. En we doen wel een héél uniek aanbod… stay tuned!

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (4)

 • appearymn says:

  [url=http://ponlinecialisk.com/]cialis online purchase[/url]

 • Pascale says:

  Dag Naomi.
  Ditmaal geen uitstel van hartsverlangen om je een bedenkseltje te sturen. Van je vorige drie schrijfsels zitten ze nog geblokkeerd ergens in mij, gewoon in de zin van ‘nog niet getokkeld in de praktijk’. Van Teen naar Tander kan ik bij deze in huidige context voor mezelf vertalen als volgt : van ‘Rondlopen als een kieken zonder kop’ naar ‘Poes-lief zijn met mezelf’. Een te-ge-moet-koming met mijn toverstokje aan jouw twee heel toffe betekeningen!
  Mijn mooiste AHA-momentjes?
  * ‘Spreken is zilver en SCHRIJVEN is goud.’ Ik sla nu een andere weg in dan het lang gevolgde zwijgpad. Uiteindelijk wat heb ik er aan om ‘s werelds grootste krop salade te zijn? Ik maak best schoon schip met al mijn opkropsels, nem zen dat kan ik toch ferm nog voor mezelf kiezen!
  * RUST & STILTE binnen een NATUURlijke context, allemaal AHA voor Pascale. En die natuur is heel ruim te omvatten : gewoon mezelf ongeacht de plek, de natuur van fauna en flora en ook een beetje een speciale hof namelijk het kerk-hof. Belang-rijke krachtbron voor mij.
  * VRIENDSCHAP. Simpel, gratis en zo waardevol!
  * BEELDKRACHT. Visualiseren van iets, iets tastbaars maken, een reminder door jou betekend in het vizier, een voorwerp, een kladboekje bijhouden, …
  * Op TO-LOVE lijstje ook een paar reeds gerealiseerde dingetjes aanbrengen en (opnieuw) aanvinken als ‘done’, is grappig (hAHA) maar werkt bemoedigend!
  * ‘COMPAGNON DE ROUTE’ in woord, tekening, ‘present zijn’, … Krachtig voor mij! *dankjewel*
  * En nog heel wat AHA-tjes te creëren (eigen kotjes binnen ons eigen kot bijvoorbeeld) en te ontdekken …
  Aha Pascale, ge zijt goebezig nu want ge hebt uzelf aan-ge-sterk-t met uw schrijvershart te volgen en een paar AHA-tjes uit uw eigen krop te laten ontsnappen of weg-vliegen!
  En na het verzenden, heb ik misschien nog een ‘AHA, dat had ik er nog kunnen bijzetten …’, maar dat maakt het onderweg zijn zo boeiend en nooit af. Lieve aha-groeten, Pascale P.S. Wat een mooie foto’s! Gewoon genieten is dat.

  • Naomi says:

   Aha Pascale, wat een interessant schrijven deel je daar. Blij dat je je hart-s-tocht meteen je priori-tijd hebt gegeven.
   Het lijkt nu wel alsof we in ‘codetaal’ spreken met al die insiders woordspelingen die wellicht een glimlach zullen toveren op menig Metgezel en Routevolgers hun gezicht.
   Dankjewel om je AHA-list-in-groei hier te delen. Schoon toch om dat eens opgelijst te zien, vind je niet? En dan vooral: de mogelijkheid hiernaar terug te kunnen grijpen, bij wijze van reminder voor je toekomstige zelf. Al is het door het schrijven sowieso alweer wat dieper verankerd in dat onderbewustzijn dat ons zo graag helpt om héél wat van onze dagelijkse taken op automatische piloot te laten draaien (zoals ademenen, spieren samentrekken en ontspannen, eten verteren, etc.). Maar wat bijzonder als je met je bewuste aandacht dan poes-lief kan zijn voor jezelf. Wat een heerlijke omschrijving trouwens in woorden van mijn beelden.
   Laat je vooral maar gaan in het delen van je verdere en eerdere bedenksels op mijn schrijfsels. Ze zijn goud waard!

 • Lees meer

  Lees meer

  20.11.2020

  Met alles den boom in, incl. mezelf

  Een schrijfsel over loslaten in verbinding... De voorbije 2 maand voelden als tasten in het duis

  Lees meer

  Lees meer

  22.08.2020

  ‘t zal wel aan mij liggen

  KABAAAM! Vrijdagavond, 18u, een kleine opmerking, of zelfs eerder een gewone vraag, triggert mij en

  Lees meer

  Lees meer

  12.08.2020

  Vakantie in je bad

  Wat een bijzondere zomer. Eentje waarin we misschien wel meer dan ooit uitgenodigd worden om stil t

  Lees meer

  Lees meer