Logo Image

Back to reality

17.01.2020

Na een week skivakantie en 2 weken California, keek ik er naar uit weer thuis te zijn. Ik zou mezelf nochtans nooit omschreven hebben als een huismus, maar eerder als iemand die er van houdt om de wereld te verkennen. Ik hoorde het mezelf deze week nog zeggen: ‘tijdens m’n studententijd leefde ik van vakantie naar vakantie, van grote reis naar grote reis’.

Hoe langer hoe meer is mijn alledaagse leven thuis echter hetgeen waar ik naar verlang. Omdat het zo bij me past. M’n eigen plek, m’n eigen ritme, m’n eigen werk, … beetje veel ‘eigen’, maar het voelt hoe langer hoe beter omdat ik steeds meer ontdek wat echt bij me past en wat niet. (En dat laatste blijkt nog wel meer zaken te zijn dan ik aanvankelijk dacht… ik wist niet dat ik zo’n people-pleaser in me had. 😇)

Soit, terug naar de kern: terug naar huis. 

‘Back to reality’ hoorde ik verschillende mensen deze weken zeggen op het moment dat hun vakantie weg van huis bijna voorbij was. Het werk en het (vaak hectische) leven dat daarmee gepaard gaat, zou weldra weer beginnen. Er heerste een sfeer van ‘praat me er nog niet teveel over’, ‘ik wil er nog niet aan denken’. 

‘This is also reality’, merkte ik op — terwijl we bij het vuur stonden en genoten van de geur van langzaam-garende kalkoen. Geen haast te bespeuren. Wel veel ruimte voor verhalen delen, grappen maken en in elkaars aanwezigheid vertoeven. 

Waarom beschouwen we dat niet ook als onze realiteit? 

Voor mij versterkt het één het ander. Het één doet me weer verlangen naar het ander, en omgekeerd. Het reizen voelt niet als een ontsnapping aan het ‘gewone dagelijkse leven’. Meer nog, het onderweg zijn maakt meer en meer deel uit van mijn gewone dagelijkse leven. Tegelijk doet het uit m’n context komen me beseffen waar de waarde ligt in m’n eigen context. Het doet me anders kijken naar mezelf, naar m’n doen en laten. Letterlijk eens andere paden verkennen, helpt me telkens weer een aantal zaken helder te krijgen. Over wat ik belangrijk vind. Wat ik nodig heb. Wat ik waardeer. Waar ik het lastig mee heb. Wat me inspireert. Wat me triggert. Welke angsten ik meedraag. Waar ik dankbaar voor ben. Ik leer veel bij over mezelf in de school die Leven heet. En dat leven speelt zich zowel thuis, tijdens m’n werk als op reis af. 

Op een manier zijn we allemaal onderweg… op een pad dat ons ligt, of wat minder ligt. Met de keuze om bij te sturen, van het gangbare pad af te wijken, een andere weg te verkennen, …

Ik wens dat het ook voor jou meer en meer een en-en-verhaal mag worden in 2020. Dat je je pad eigen mag maken.

En dat (back to) reality en alle momenten daar tussen/in/naast vooral een betekenisvolle tijd mag zijn. Een tijd om naar uit te kijken. Om je goesting met goesting te doen.

Ps: ik ken het #backtoreality-gevoel zelf ook wel. Toen ik na 30u ‘en route’ zijn thuis in m’n eigen bed wakker werd, moest ik mezelf echt terug naar deze realiteit brengen. Ik kwam letterlijk en figuurlijk van zo ver, dat ik even niet wist waar ik was, welke dag het was en waarom mijn wekker afging. #backtoreality dus, maar mèt goesting!

Naomi

#enroute #opreisindewereld #createyourliving #werkmakenvanvakantie #vakantiemakenvanwerk #hetlevenspeeltzichonderwegaf

Back to reality met onze schone vooruitzichten 😉 

20 januari 2020 | 20u | Webinar Activeer je potentieel | Professionelen | registreren is gratis en simpel (laatste keer)
21 januari 2020 | 20u | Webinar 5 Knooppunten waarop je kan kiezen | Particulieren | registreren is gratis en simpel
27 januari 2020 | 16u – 20u | NIEUW! Inside out- lab | voor ondernemers/zaakvoerders | 90 euro , 1+1 ticket
31 januari 2020 | Start Jaartraject Onderneem je leven | Professionelen
1 februari 2020 | Start Jaartraject Leef je leven | Particulieren (laatste editie!)
26 maart 2020 | 19u-21u30 | Live Info avond: leef je leven + netwerken nadien | Mens Sana Marke | 10 euro
20 april 2020 | 19u-21u30 | Live Info avond: leef je leven + netwerken nadien | Praktijk Salutem Lochristi | 10 euro

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (2)

Lees meer

Lees meer

20.11.2020

Met alles den boom in, incl. mezelf

Een schrijfsel over loslaten in verbinding... De voorbije 2 maand voelden als tasten in het duis

Lees meer

Lees meer

22.08.2020

‘t zal wel aan mij liggen

KABAAAM! Vrijdagavond, 18u, een kleine opmerking, of zelfs eerder een gewone vraag, triggert mij en

Lees meer

Lees meer

12.08.2020

Vakantie in je bad

Wat een bijzondere zomer. Eentje waarin we misschien wel meer dan ooit uitgenodigd worden om stil t

Lees meer

Lees meer