Logo Image

Dansend door & voor ‘t leven

13.06.2020

“Ik heb iets spannends gedaan vandaag. Iets heel alledaags, maar het bleek toch een beetje uit ieders comfortzone”, schreef ik 9 juni in m’n stories op instagram.

Kort daarvoor sprak ik mijn wens uit voor een dansende ontmoeting op mijn verjaardag: “dansend door & voor ‘t leven”. Ik deelde het in het moment dat ik het verlangen héél erg voelde met een veilige groep vrienden. Of ze met mij als een wervelwind van plezier al dansend door de straten wilden laveren. De eerste ‘ja’s’ op mijn bericht* kwamen algauw binnen. Opluchting. Want het voelde toch een beetje kwetsbaar. 

Maar ik ging ervoor. Ik voelde verder wat ik wilde. Hoe ik het wilde. Naast spontaniteit en helderheid, merkte ik de dag ervoor, toen ik me fysiek wat minder voelde, ook wel enige twijfel: ‘Oh nee, zou ik het zelf wel durven: zo in het openbaar dansen. Het was zo lang geleden dat ik nog samen met anderen op dezelfde plek heb gedanst…’

Maar nu was er geen weg terug meer. Ik had iets in beweging gezet. Mensen enthousiast gemaakt met mijn idee. En hun enthousiasme werkte op zijn beurt weer aanstekelijk voor mij. (#danku)

En dan was het zover: we zouden elkaar treffen op de heuvel (niet de Villa Creato Heuvel, dat is voor onze luchtroute binnenkort!). De heuvel in het park hier om de hoek. Onderweg nam ik een paar seconden film op om nadien volledig te vergeten ook maar 1 foto te nemen van dit samenzijn. Zo erg ging ik op in het moment. Gelukkig had iederéén z’n koptelefoon én smartphone mee en werd o.a. dit moment van joie de vivre gecapteerd.

Ik voelde me hyper(depiep) 🥳. Ik heb genoten. Met volle teugen. Van het dansen, van het verbinden, van het lachen en ja ook van de aanraking. 

Maar het meest van al heb ik me meermaals ongelooflijk dankbaar gevoeld om de aanwezigheid van deze bijzondere groep mensen: zij zeiden JA toen ik m’n wens met hen deelde. Ze waren er. Stuk voor stuk kanjers. Zij maakten het samen met mij mogelijk.  

Het schone was, dat een wens op nog een dieper niveau, ook vervuld werd. Blijk ik niet enkel op te laden van het samen dansen, maar ook van mensen ‘aansteken’ en de ontmoetingen die daaruit volgen. Met de ander én met zichzelf. Want ja, ook een aantal van m’n vrienden kwamen zichzelf tegen onderweg naar onze geplande plek. Het bleek ‘way out of their comfortzone’ om op een openbare plek in het volle zicht te dansen. Door het uitspreken van mijn wens had ik hen uitgenodigd om JA te zeggen. Initieel tegen mij, maar in essentie tegen zichzelf.

En daar werd ik op mijn beurt ‘s avonds voor bedankt. Voor hetgeen ik mogelijk had gemaakt. Voor de ‘grensjes’ die werden verlegd. Voor de unieke ervaring. Voor hetgeen er was ontstaan in de interactie, de inter-play. Enneh… — voegden ze er nog aan toe — als ik nog eens zo’n zot idee had, mocht ik hen altijd opnieuw uitnodigen.

Of hoe een beslissing nemen, bepaalde stappen zetten, je doet voelen. En in dat voelen zit weer zo belangrijke info. Het is een wegwijzer. Die je toont wat je wel en wat niet van nature bij je past. Zo bijzonder. Zo simpel. Dat ook jij de wegwijzers die je onderweg tegenkomt, mag leren zien, leren lezen én gebruiken op je pad.

‘Je mag een wens doen, maar aan niemand verklappen hé!’ — Ik weet niet waar ze het ooit gehaald hebben, maar als je je wens niet uitspreekt, verklein je de kans enorm dat ze kan uitkomen. Laat ons onze wensen uitspreken en anderen massaal aansteken met ons enthousiasme. We kunnen het wel gebruiken deze tijden. Een gezonde portie ‘joie de vivre’.

Dansende groeten,

Naomi

Ps: hoe dit vooral een beweging VOOR en niet TEGEN iets was, een denken in termen van mogelijkheden ipv moeilijkheden, … lees je in het bericht hieronder dat ik uitstuurde.

UPDATE: dit inspirerende moment blijkt nog tot maanden later door te werken en meer joie de vivre te creëren. Love it 🥰

Schone vooruitzichten om je eigen onderwegwijzers te leren kennen:

Luchtroute Onderneem je leven | start met de Succesvolle samenkomst op 5 juli om 9u en wordt gevolgd door een week op de Villa Creato Heuvel te Apricale, Noord-Italië van 26 juli t.e.m. 1 augustus | Bijna volzet. Inschrijven is voor de snelle buikbeslissers.

Jaartraject voor jouw gezonde bedrijvigheid | start op vrijdag 2 oktober 2020 | Inschrijven kan voor de 3 instapmomenten/jaar

INSIDE-OUT Lab | Jouw onderneming van BuitensteBinnen naar BinnensteBuiten | 24 november 2020, 15u30 – 20u | Tickets verkrijgbaar aan €90,- (1+1 ticket)

en natuurlijk werken ook de talrijke REMINDERS in onze laadzone als belangrijke onder-weg-wijzers.

ps: héél binnenkort lanceren we onze 90 onder-weg-wijzers kaartenset en we doen wel een héél uniek aanbod… stay tuned!

Nog een ps: schrijf je een bedenksel hieronder, dan dien verschijnt die pas nadat ik ‘m goedkeur. Ik keur ze allemaal goed, behalve de vele spam die we een tijdlang kregen.

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (15)

 • iele says:

  Wat een creativiteit en een “joie de vivre”! Gelukkige memorabele verjaardag, lieve Naomi❤️

  • Naomi says:

   Memorabel was het zeker. Deels met intentie, deels spontaan. Dat is precies wel een gouden combo. In elk geval een herinnering om nog lang van na te genieten. Ik mag me gelukkig prijzen met al héél wat memorabele momenten in m’n rugzak trouwens. M’n leven kan alvast niet meer stuk 😁

 • Jo Brasseur says:

  Heel mooi initiatief Naomi. Een beetje laat toch een gelukkige verjaardag ! ( duurt toch een gans jaar hé)

  • Naomi says:

   Oh ja hoor Jo. Weet je dat ik er stiekem zelfs enorm van geniet dat ik nog zoveel wensen kreeg ook na de 9de. Het is alsof het extra lang mag duren. En anderzijds, ben ik er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig / gevoelig aan. Dat maakt het natuurlijk wel extra fijn om de attente berichten te mogen ontvangen. Dus: dankjewel!

 • Gerda says:

  Naomi, vroeger heb ik nog op bruggen in gent gedanst, in mijn studententijd! Nu ben ik veel serieuser, hm,hm.
  Tof en aanstekelig. Zeer leuk initiatief. Een mens wordt daar vrolijk van

  • Naomi says:

   Ik zie dat dus meteen voor mij hé Gerda 😂 Daar word ik op mijn beurt weer vrolijk van. Enneh mens zou zich afvragen waarom wij zo serieus worden… Ik herinner me dat er iets in me shifte als ik voor het eerst moeder werd. Alsof ik dan ineens volwassen / verantwoordelijk werd (of dacht dat ik dat moest zijn). Ik kan die shift zelfs zien op foto’s. Intussen heb ik ‘t kind in mezelf weer meer ruimte gegeven. En ik ben van plan dat alleen nog maar te laten toenemen. Doe je mee?

 • Francine says:

  Mooi om te lezen en om te delen Naomi!
  Weer een staaltje van hoe een wens vanuit enthousiasme in vervulling gaat en zo aanstekelijk werkt.
  Het leven kan zo simpel zijn.
  Dankuwel.

  • Naomi says:

   Inderdaad Francine… zo simpel kan het echt zijn. En dat gevoel als wegwijzer gebruiken, amai ik ben onder de indruk wat dat teweeg kan brengen. Héérlijk.

 • Lieve Melis says:

  Ik dans ook graag en veel. Ik dans bij Souldance in Moorsele.Tijdens de lockdown hebben we thuis gedanst, via zoom. Dat is anders, omdat je niet “het veld” hebt van de andere dansers. Je moet dus zelf je energie opbouwen. Maar met de begeleiding van Nele lukt dat wel.
  Ik heb ook al met het idee gespeeld om ergens in het openbaar te dansen met een klein groepje, om mensen de levensvreugde en onbezorgdheid terug te laten voelen.

  • Naomi says:

   Oh Lieve, doen! En laat me weten hoe het was 😁
   Heb ook paar zoomsessies gedaan, was soms zeer interessant. Maar het heeft me nooit die echte joie de vivre gebracht. Dus, leve de fysieke ontmoeting, in ‘t veld, op ‘t veld, met ‘t veld…

   • Lieve Melis says:

    het is er nog niet van gekomen om te dansen ergens in de stad, maar het idee laat me niet los. Ben je bereid om mee te doen, als ik nog wat mensen vind, zodat we met een 5-tal zijn ? Je kan me ook mailen.Barbele heeft mijn gegevens
    groetjes. Lieve

 • Viviane says:

  Wat een prachtidee!
  Verbindend dansen in deze rare tijden…. Het kan!
  Dit is een durvend voorbeeld je comfortzone voor even vaarwel te zeggen!
  Super! Ik genoot al enkel van de foto te zien…

 • Roland says:

  Goeiedag,

  je bent echt een vernieuwer. Als iedereen die héél wat ouder is dan jou ook zo bewust in het leven zou (willen) staan, dan zou de wereld er héél wat anders gaan uitzien. Maar naar néén, de meesten doen hun ganse
  leven alles tegen hun zin en ondernemen geen enkele actie. Ze volgen slaafs de massa als een kudde makke schapen.

  • Naomi says:

   Dag Roland,

   Bedankt om hier je bedenksel achter te laten. Ik ben blij me omringd te weten met heel wat mooie mensen die hun eigen gevoel durven volgen, van gedacht durven veranderen, ingaan op zotte uitnodigen à la deze, …
   Gewoon al door deze mensen te zien, hun aanwezigheid en impact te voelen, zelfs al is het op kleine schaal, doet me de wereld héél anders zien. Ik wens het iedereen toe.

   Van harte,
   Naomi

 • Lees meer

  Lees meer

  20.11.2020

  Met alles den boom in, incl. mezelf

  Een schrijfsel over loslaten in verbinding... De voorbije 2 maand voelden als tasten in het duis

  Lees meer

  Lees meer

  22.08.2020

  ‘t zal wel aan mij liggen

  KABAAAM! Vrijdagavond, 18u, een kleine opmerking, of zelfs eerder een gewone vraag, triggert mij en

  Lees meer

  Lees meer

  12.08.2020

  Vakantie in je bad

  Wat een bijzondere zomer. Eentje waarin we misschien wel meer dan ooit uitgenodigd worden om stil t

  Lees meer

  Lees meer