Logo Image

Desk sweet desk

10.05.2018

‘Home sweet home’ schreef ik bij een selfie toen ik op 1 september 2017 mijn nieuwe stek betrok. Na een intense periode van gescheiden wonen in dezelfde woning met Steve, verliet ik mijn zolderkamer (slash slaapkamer/leefkamer/werkkamer) en ruilde deze in voor de loft.

Zonder het goed en wel te beseffen, installeerde ik er mijn eigen winkeltje met onze boeken en postkaarten. Een voorbode op onze laadzone, onze webshop die sinds maart 2018 online staat. Een kinderwens kwam zo spontaan uit.

Mijn bureau werd de oude frietketel-tafel uit de garage van mijn ouders, een bureaustoel van de brocante markt, een rekje op rolletjes uit ikea en 3 prachtige planten. Doe daar nog veel (zon)licht en nauwelijks kabels bij, meer moet dat niet zijn. Deze eenvoud laat me inderdaad toe, zoals Barbele schreef in haar laatste blog, om mijn bureautafel mee te schuiven met de zon. Waar klasgenoten en collega’s vroeger vooral het gordijn liefst dicht deden bij teveel zon, fleur ik net op bij wat extra zon tijdens mijn werk. In lijn met ‘home sweet home’, zou ik nu een selfie kunnen nemen en er ‘desk sweet desk’ bij schrijven. Want dat is echt wat deze plek met me doet: me goesting geven om te creëren en te ondernemen. Deze plek geeft me energie omdat elk element, van A tot Z, z’n betekenis en waarde voor me heeft. Ik heb deze plek zo ingericht dat ze mij ondersteunt in het leven dat ik wil leiden. Naast veel licht, warmte en wat groen, is beeldkracht dan ook het belangrijkste element.

En blijkbaar niet alleen tot mìjn verbeelding… Bezoekers noemen het ‘bijna een museum waar ze graag elk stukje willen ontdekken’, een plek waar ze na een avond geïnspireerd en aangemoedigd naar huis gaan door mijn veld van mogelijkheden. 

Ik gids jullie daarom graag even rond in mijn ‘museum’ 🙂

Mijn zithoek met het veld van mogelijkheden… links nog met bloeiende bloemen. Dit veld herinnert mij er dagelijks aan dat er zo-veel mogelijk is. Dat net zoals er in de natuur een weg is van zaadje naar tulp, er ook een logische weg is van onze wensen naar onze werkelijkheid. Kleine noot: die mogelijkheden, of bloemen, worden blijkbaar liever in de buitenwereld gezet. En niet overbetutteld met water. Dan gaan ze dood. Ik leer elke dag nog bij 😏 Omwille van de kracht van dit veld van mogelijkheden, maakten we er naast een postkaart ook een panoramische canvas van voor in jouw eigen woon/werk/creatieplek.

Mijn toilet, met het postkaartenrek dat mijn vader voor mij maakte, is één van de gezelligste plekjes vind ik zelf. Waar ik een toilet vroeger associeerde met spinnen en kilte, is het nu meer dan ooit een plek van loslaten, genieten en mezelf reminden aan datgene wat ik op dat moment nodig heb om me goed te voelen: zelfzorg, focussen op de olifanten-taken en dan pas op de vele konijnen zoals emails e.d., … Of van die deadlines een feestline maken.

Soms is een postkaart gewoon niet groot genoeg 😉 Eens die raamstift in handen, is het wel een zeer handige manier om jezelf overal in huis van krachtige boodschappen te voorzien. 

Deze 3 woorden op mijn spiegel hebben me echt al meermaals aan het glimlachen gebracht. Zeker op dagen waarop ik me moe of wat minder voel zoals op de foto, is deze boodschap op mijn spiegel een welkome opkikker 🐸 En op dagen dat ik me heel goed voel, versterkt het mijn energieboost nog. Bijzonder effectief dus (evidence-based, zo je wil).

Ik keer nog even terug naar Barbele haar laatste blog over kelders en kotjes. We worden ons er hoe langer, hoe bewuster van hoe essentieel en bepalend onze context is of kan zijn. Want al wat we nodig hebben zit immers al in ons. Het komt erop aan de context te creëren die maakt dat we volop gebruik kunnen maken van onze mogelijkheden, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Als be-tekenaar creëerde ik onderweg heel wat reminders voor mezelf die deel zijn gaan uitmaken van mijn fysieke woon/werk/leef/creatiecontext. Zo groeit het besef dat we zelf de verandering kunnen realiseren die we willen zien in ons leven. 

Dat kan heel simpel. Het komt er gewoon op aan jezelf dagelijks te herinneren aan je nieuwe focus. Met een simpel postkaartje bijvoorbeeld. Doe je dat 21 dagen dan creëer je al een nieuwe gewoonte in je leven. Doe je het 90 dagen, dan installeer je een onderbewuste gewoonte. Eéntje dat je leven en je werk veel leuker én gemakkelijker maakt.

Laat dat nu net de kracht van Compagnon de route zijn: onszelf en anderen reminders bieden ‘voor onderweg’. De meest passende, stimulerende en krachtige context bieden, het maakt steeds meer deel uit van het ‘DNA’ van Compagnon de route. 

Dus:

Gebruik je verbeeldingskracht.

Zorg voor reminders die werken voor jou

Creëer jouw eigen ideale context.

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (0)

Lees meer

Lees meer

22.08.2020

‘t zal wel aan mij liggen

KABAAAM! Vrijdagavond, 18u, een kleine opmerking, of zelfs eerder een gewone vraag, triggert mij en

Lees meer

Lees meer

12.08.2020

Vakantie in je bad

Wat een bijzondere zomer. Eentje waarin we misschien wel meer dan ooit uitgenodigd worden om stil t

Lees meer

Lees meer

24.07.2020

Je trekt niet zomaar een kaart

Oh wat heb ik lang weerstand gevoeld op een kaart trekken. Ik vond dat te zweverig, dat was voor me

Lees meer

Lees meer