Logo Image

Je trekt niet zomaar een kaart

24.07.2020

Oh wat heb ik lang weerstand gevoeld op een kaart trekken. Ik vond dat te zweverig, dat was voor mensen die een beetje bijgelovig zijn en ik vond bovendien dat mensen die dit deden zich hier te afhankelijk van opstelden. 

Toegegeven, ik vond ze ook qua look & feel helemaal aan dit beeld voldoen: kaarten met engelen, gekleurde cirkels etc. Tot ik via een vriendin de animal spirit deck tegenkwam en de illustraties me zo aanspraken, dat ik ermee begon te experimenteren. Met een grote portie scepsis in den beginne, dat wel. 

Het gebeurde echter een aantal keer dat de kaart en de bijhorende boodschap ‘er boenk op zaten’. Het deed iets met me. Zoals die keer dat ik de vis trok, die gebrek aan duidelijke richting en chaos symboliseerde, en ik daar helemaal niet blij mee was. Dus ik trok opnieuw een kaart. Weer die vis. Wiskundig gezien is dat 1 kans op … soit, veel te groot toeval. Ik legde het pak opzij om enkele uren later weer een kaart te trekken. Ik wou er eentje waar ik wel wat aan had. Je raadt het al: weer de vis. En toen, ja toen begon ik er toch wat in te geloven. Dat je niet zomaar een kaart trekt. Dat toeval ook hier niet bestaat, maar dat je onderbewustzijn, je spieren, de manier waarop je ze schaffelt, … alles werkt eigenlijk mee om tot een bepaalde kaart te komen. 

Het doet me dan goed getuige te zijn van een aantal momenten waarop het trekken van een kaart elke toevalsberekening overtreft: zo trok Barbele week na week de kaart moeiteloosheid. In een pak van 65 kaarten is dat statistisch gezien onmogelijk. Maar het gebeurde wel. En net toen ze dit vertelde op de boot tijdens onze vaarroute en ze illustratief een kaart trok, kwam ie weer tevoorschijn. We waren verbluft. Barbele schreef er een blog over ‘Voorbij de logica‘. 

Maar het belangrijkste vind ik wat je eerste spontane reactie is bij het zien van de kaart die je trekt, wat je voelt bij het lezen van de tekst. Daar zit de echte waarde, de echte kracht, of meer nog: de info die je vandoen hebt. De weerstand of de ‘joie’ die je voelt bij de eerste aanblik: brrr de gier, wat een vies beest, oh yes ‘t is één van de speciale met een gouden randje, … en dan de woorden of zinnen die eruit lijken te springen als je de tekst leest… of de zinnen en woorden die je net straal negeert. Daar zit de info. Of eerder: alle info zit al in jou, je systeem weet het al, en het is het trekken van een kaart, het lezen van een tekst, het uitspreken van woorden, … dat je doet zien / voelen wat je eigenlijk al weet. In die zin is het een bevestiging. Alleen beschouw ik het trekken van een kaart niet langer als een daad van onzekerheid / zoeken naar bevestiging, maar als een manier om dat wat je al weet aan de oppervlakte te krijgen. En dat, ja dat geeft je weer een duidelijke richting. Over wat je te doen (of net niet te doen) staat. 

Intussen ben ik zo ver over m’n weerstand op kaarten heen dat we zelf een kaartenset ontwikkelden: onze 90 onder-weg-wijzers. Kaarten voor gebruik onderweg, en route, voor wie volop met beide voeten in ‘t leven staat. Ze zijn ook daaruit ontstaan trouwens, door volop in ’t leven te staan, soms in de modder, soms in wit koraalzand of zwart vulkaanzand, … op grote hoogte en in ‘t diepste dal. 90 kaarten. 90 reminders die helpen focussen op de diepere laag van betekenis. Die richting geven. Die de lessen van ‘t leven die we mochten leren capteren. 90 momenten waarop we ‘wijzer’ werden (en we bijgevolg ons leven weer wat wijzer vonden 😉

Voor- en achterzijde (van 2 verschillende kaarten uiteraard 😁)
De foto’s zijn gemaakt van een printversie van de kaarten.
De uiteindelijke versie zal er dus nog veel beter uitzien, en schoon verpakt zijn en zo 😉

90 onderwegwijzers. Dat zijn dus kaarten voor onderweg, die je jouw weg wijzen. Een weg die je eigenlijk al kent. Maar waar  het er vooral op aankomt je eigen pad te her-inneren. Om het vervolgens vol goede moed en met een diep vertrouwen dat het ‘all-right’ is, verder te bewandelen. 

Beeld & tekst zijn reeds ontstaan. Tijdens onze luchtroute deze zomer gaan we onze proefdruk alvast uitgebreid testen met onze Luchtvaarders. Nadien maken we van deze set een mooi pakket, ideaal als cadeau aan jezelf of aan iemand die je kent. 

Deze unieke kaartenset zal te verkrijgen zijn aan €90 (het zal je menig consult en onnodige uitgaven besparen omdat je je eigen leven als je kompas gaat leren (h)erkennen, lezen en gebruiken). 

Voor de mensen die nu al overtuigd zijn van de waarde, gewoon omdat je het voelt aan je kleine teen of net omdat je ons al even kent en weet hoeveel kracht en levenswijsheid er in al onze gecreëerde content zit, voor die mensen zetten we de prijs graag even op z’n kop. Een beperkt deel van de kaartensets zijn verkrijgbaar aan €60 / set. 

Waarom doen we dat? Omdat we jouw vertrouwen krijgen, nog vòòr het gedrukt is, en dat vinden we de max! 🤩 Omdat jouw enthousiasme voelen ons ook weer een extra boost geeft om het met heel veel zorg en plezier af te werken tot een vol-waardig product (en niet enkel als materiaal te gebruiken tijdens onze opleidingen). En tot slot ook omdat dit past bij onze nieuwe manier van ondernemen. Een manier van ondernemen waarbij de kost zichzelf terugbetaalt en wij in alle vrijheid verder content kunnen creëren. Content die er meer dan ooit toe doet. 

Voel jij al een volle ja en wil je één of meerdere kaartensets reserveren? Klik dan hier. Je krijgt dan de kans om ze als eerste aan €60 (incl. verzending) in huis te halen.

Met compagnon de route ga je niet alleen goed uitgerust op pad, je ervaart ook nog eens dat leven simpel kan zijn, ook al is het niet altijd gemakkelijk. Laat je leven echter geen zoektocht maar een vind-tocht zijn want je bent in wezen niets kwijt. Laat dat een geruststelling zijn. 

It’s all right.

Alles klopt altijd.

Ook als je 3 keer na elkaar ‘the fish’ trekt of 15 keer de kaart ‘moeiteloosheid’ pakt 😅

Enthousiaste groet,

Naomi

ps: hoe grappig ook weer dat zelfs de eerste ‘productfoto’s’ en route zijn gemaakt. We zijn onze naam wel waardig 😊

En route naar de Villa Creato heuvel voor onze Luchtroute

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (11)

 • upseddy says:

  http://gcialisk.com/ – online cialis pharmacy

 • Katrien Vangheluwe says:

  Waw zo chique, ik bestel alvast nu al een set van kaarten, zalig jullie initiatief daaromtrent!
  En vooral veel succes ermee!!

 • Viviane says:

  Uniek…. Enorm benieuwd naar jullie eindresultaat!
  Toch wel prachtidee!

  • Naomi says:

   Uniek is het zeker Viviane. Het kan bijna niet ‘rechter’ (of ‘schever’ 😊) uit het leven komen dat dit. Enneh… wij zijn ook benieuwd naar het finale eindresultaat 😁

 • Aline says:

  Mooi!!!!!
  Helaas werkt m’n Bancontact app tijdelijk niet, zodra ik van vakantie terug thuis ben wil ik de kaartenset graag bestellen!!
  😘

 • Rut says:

  Aangezien ik gisteren alle kaarten tegelijk heb getrokken (hoewel… dit was toch eerder een geval van ‘in mijn handen duwen’ 😉) – en ook wel omdat ik gisteren niet voldoende tijd ‘kreeg’ om ze allemaal te lezen – beschouw ik dit toch maar even als voorteken(s) dat die kaarten voor mij nog iets (kunnen) betekenen. Dus de bestelling is gebeurd… is er iemand nog sneller geweest (tja, competitief trekje van mij)?
  Dat ik zoiets ‘zweverigs’ ooit zelf zou aankopen had ik toch ook niet kunnen vermoeden, toen ik een vriendin tijdens mijn studententijd bezig zag met engelenkaartjes. Al een geluk dat jullie kaarten geen vleugeltjes vertonen (of geven ze dat juist wél?).

 • Karen says:

  Wat een zalige creaties Naomi en Barbele ! Ik kijk al uit naar dat kaartenset in mijn brievenbus en ga er nog iemand extra ook plezier mee doen. Lieve groetjes voor jullie beiden Karen

  • Naomi says:

   Top Karen, zeker en vast ook een leuk cadeau: aan jezelf en aan de ander. Benieuwd wat je ervan zal vinden!
   Naomi

 • Lees meer

  Lees meer

  20.11.2020

  Met alles den boom in, incl. mezelf

  Een schrijfsel over loslaten in verbinding... De voorbije 2 maand voelden als tasten in het duis

  Lees meer

  Lees meer

  22.08.2020

  ‘t zal wel aan mij liggen

  KABAAAM! Vrijdagavond, 18u, een kleine opmerking, of zelfs eerder een gewone vraag, triggert mij en

  Lees meer

  Lees meer

  12.08.2020

  Vakantie in je bad

  Wat een bijzondere zomer. Eentje waarin we misschien wel meer dan ooit uitgenodigd worden om stil t

  Lees meer

  Lees meer