Logo Image

Quarantaine²

03.04.2020

Alsof een mondiale quarantaine nog niet genoeg is, zet ik mezelf 36u in quarantaine². In ’t kwadraat dus.

En zo kom ik in die vrijgemaakte ruimte ‘toevallig’ uit op deze blog  van positivoloog Maaike Verstraete — via een omweggetje langs de Kauwe Koffie podcast over zachtheid, tussendoor wat illustraties makend voor mezelf in m’n bujo, terwijl ik luister naar het lied ‘menselijke mensen’ —  en lees ik zowaar een beschrijving van m’n eigenste gedreven zelf, die de voorbije week even in overdrive geraakte. 

 

Van drive naar overdrive

Zo gaat dat soms: ik heb duizend en één plannen en ideeën die ik wil realiseren. Ik wil werken aan ons bedrijf, aan onze doelen, aan onze strategie, aan de connectie met onze Metgezellen. Ik wil videos maken over de kracht van reminders in ons leven, ik wil de 90 onderwegwijzers met Barbele verder ontwikkelen en in productie brengen, ons eerste 90 dagen traject ‘van angst naar vertrouwen’ creëren, enz.

Alsof dat nog niet genoeg is, plannen we er nog enkele live webinars tussen die niet 2u maar eigenijk zo’n 10u van onze tijd vragen (programmeren in ons platform, ppt. updaten, bekendmaken via diverse kanalen, IT en techniek in orde krijgen, vragen en feedback opvolgen, …). 

Ik blijf ja zeggen tegen klanten waar mijn hart naartoe gaat en zo stapelen de beeldkracht opdrachten zich stilaan op. Leuk maar toch ook druk.

Ik regel een nieuwe wisselplanning met Steve omdat onze kids full-time thuis zijn en slaag er in m’n werktijd te bewaken, maar zie over het hoofd dat ik daardoor geen enkel vrij moment meer heb voor mezelf.

Ik beland in spoed in het ziekenhuis met de meest helse pijn ooit, maar werk de dag nadien gewoon verder vanuit mijn bed alsof er niets gebeurd is. 

Ik reik uit naar mensen die me dierbaar zijn, maar besef dat ze met zoveel zijn dus eindig ik met het gevoel dat ik meer dan de helft van hen verwaarloos (sorry lievekes, als deze lockdown nog lang genoeg duurt, kom je zeker ook aan de beurt 😏). 

Ik prijs me gelukkig dat m’n vriend hier in lockdown zit maar besef ineens dat ik wonen, werken en leven in deze loft zo fantastisch vind omdat ik er net de helft van m’n tijd hélemaal alleen ben. Die solo-tijd is nu gereduceerd tot 0%. In coronatijden zou een mens zowaar snakken naar enkele muren en deuren.  En een tuin, oh ja een tuin!

 

Nood aan quarantaine²

En dus zit ik hier vandaag (2 april), eindelijk even in quarantaine in het kwadraat. Want daar, ja daar had ik net nu zo enorm behoefte aan. Aan quarantaine voor mezelf temidden deze mondiale quarantaine. Eens even wat me-space. Kids naar boven (extra dag bij hun papa), lief naar beneden (naar de garage, ‘daar waar elke succesvolle start-up ooit begonnen is’, merkte hij ludiek op — als ge het zo bekijkt). En aan m’n compagnon liet ik weten dat ik even 36u ‘ja dag wereld, tot later’ zou zeggen.

Vragen of iedereen letterlijk plaats zou kunnen maken voor mij, voelde allesbehalve gemakkelijk. Het moest eerst zover komen dat ik daar zat te huilen in mijn keuken tegen de chauffage, gelijk een stukske ellende — of noem het kwetsbaarheid, wat je het meest sexy vindt (maar eigenlijk was ’t gewoon gelijk een brokske ellende).

Dat blijkt echter het doel van emoties: het wil ons ergens brengen.

Voel wat er te voelen valt, zonder ermee samen te vallen

— Maaike Verstraete

 

Ruimte voor niks

Dus hier zit ik dan, alleen in mijn loft. Bijna trap ik in de valkuil om deze 36u vrijgekomen (of eerder vrijgemaakte) tijd aan te grijpen voor een inhaalmanoevre in plaats van werkelijk even op de rem te gaan staan. Alle efforts van m’n naasten om mij de gevraagde ruimte te geven bijna voor niks. Simpelweg omdat niksen voor mij een uitdaging is. 

Het is nooit te laat om niets te doen (maar soms misschien wel te vroeg?)

Ik bedenk (alé mijn Pusher bedenkt) wat ik allemaal zou kunnen doen: naast 2 platen brownies bakken (lees: basisbehoeften vervullen) én daarbovenop nog een appel-peren-crumble, kan ik binst ook nog stofzuigen, alles op z’n plek leggen, eindelijk nog eens een boek lezen en misschien dan toch onze strategie uittekenen (want daar wil ik al weken extra ruimte voor vrijmaken).

Maaikes blog doet me deugd: het geeft me toestemming om mens te zijn. Om zelfs al heb ik zò-veel chance op alle vlakken*, toch even uit balans te gaan. Het lezen werkt als een eye-opener om mijn breek-moment als een break-moment te benutten. 

’t gaat niet over sterk of zwak zijn, ’t gaat over eerlijkheid’

— Annick Ruyts

 

Terug naar m’n drive

En wat doet het me goed, wat levert het me veel op. Om weer even echt ruimte te nemen voor mezelf, om in alle eerlijkheid naar mezelf te kijken, nog eens neer te schrijven waar ik van oplaad, wat ik nodig heb om m’n ideale context binnen de huidige context te creëren. Het doet m’n goesting en creativiteit weer borrelen. Er ontstaat zowaar een zalige reminder. 

Met deze pick-me-staafjes ga ik de komende tijd dagelijks aan de slag. Elke dag kies ik er ééntje. Kan nu al niet wachten!

En dat we intussen de nieuwe videos opnemen ‘van overdrive naar drive’, zal ook wel geen toeval zijn. Ik kan weer uit ervaring spreken 😉

Al hebben de huidige omstandigheden op elk van ons een andere impact, misschien is het collectief het moment om even op de rem te gaan staan. Al meer dan 500 mensen ontvingen onze 4 gratis take-a-ways: 4 korte videos om jezelf van overdrive terug in drive te brengen. Want de lijn tussen gedreven en overdreven bezig zijn, is en blijft dun. Ook (of zeker) nu we massaal telewerken, thuisonderwijs verschaffen, extra zorg opnemen, op elkaar aangewezen zijn, …

De 4 take-a-ways en de sterke download, vind je intussen hier! Helemaal gratis. Take it or leave it 😉

Van harte,

Naomi

* Ik heb chance met mijn kinderen die zich eindeloos weten te vermaken, met hun papa van wie ik zo’n onvoorwaardelijke steun en flexibiliteit krijg, met mijn lief die er op zijn wijze manier helemaal voor me is, met mijn compagnon waarmee ik zo kan lachen en die me helpt zin en betekenis te geven aan alles wat er gebeurt, met ons bedrijf dat zo’n stevig fundament blijkt te zijn zowel voor ons als voor onze Routevolgers, met m’n lieve buren, familie en vrienden. Kortom, zoveel chance dat ik heb. 😉

Schone vooruitzichten in / uit uw kot:

5 mei 2020 | Inside out lab | voor ondernemers-zaakvoeders | 15u30-20u | 90 euro – 1+ 1 ticket*

> We overwegen hier ook een online versie van te maken. Mocht je daar interesse in hebben, laat het ons even weten.

15 mei 2020 | instap Jaartraject voor een gezonde bedrijvigheid met de Route Mindmanagement | Professionelen | 9u30- 20u*

16 mei 2020 | Route Bedenk jezelf | Particulieren (laatste editie) | 9u30-16u*

31 mei 2020 | Start Luchtroute | Apricale | max 8 pp | contacteer ons voor meer info*

*Afhankelijk van de realiteit/maatregelen/mogelijkheden van dat moment passen we vorm en tijdstip aan

Facebook Logo Logo ImageBedenksels (10)

 • upseddy says:

  http://vslevitrav.com/ – order levitra at walmart

 • Jo Brasseur says:

  mooi Naomi ! doe zo voort gelukskind.

  Barbele en jij hebben samen iets moois opgebouwd. Moet het haar dringend ook eens zeggen.

  • Naomi says:

   Dankje Jo. Een gelukskind. Mooie term eigenlijk. En zeggen dat velen onder ons geboren worden als gelukskind maar we het soms over het hoofd zien. Dat hoofd toch 🙈 Bedankt ook voor je mailtje 🙏🏽

 • Maaike says:

  Naomi, wat heerlijk. Ik besta. Ook in jouw schrijfsel. Ik doe iets goeds voor anderen. Dat heb ik zo nodig. Wat een eer om hier geciteerd te worden. En wat schrijf je sterk, wat teken je mooi. Dankje x 1000

  • Naomi says:

   Oh ja, we bestaan. Op vele manieren, in vele gebaren en op vele plekken.
   En dit schrijfsel is echt ontstaan door te beginnen schrijven in jouw ‘comments’ onder je blog. Het rolde er uit. Grappig hoe het vaak loopt. Dankje voor je bedenksels en je be-dank-sels 😁

 • Lees meer

  Lees meer

  20.11.2020

  Met alles den boom in, incl. mezelf

  Een schrijfsel over loslaten in verbinding... De voorbije 2 maand voelden als tasten in het duis

  Lees meer

  Lees meer

  22.08.2020

  ‘t zal wel aan mij liggen

  KABAAAM! Vrijdagavond, 18u, een kleine opmerking, of zelfs eerder een gewone vraag, triggert mij en

  Lees meer

  Lees meer

  12.08.2020

  Vakantie in je bad

  Wat een bijzondere zomer. Eentje waarin we misschien wel meer dan ooit uitgenodigd worden om stil t

  Lees meer

  Lees meer